Colostrum – jakość wykonania

Jakiś czas temu, w pewnym sklepiku o małej renomie, znalazłam colostrum o smaku czekoladowym. Doskonale zdaje sobie sprawę, że naturalny smak colostrum, który wyraźnie odwołuje się do mało lubianej serwatki nie jest najprzyjemniejszy, jednak dodatek czekolady, jej posmaku a najprędzej czekoladowego E, tj. zabarwiacza i dosładzacza, nijak się ma do właściwości, które dane colostrum ma mieć. Niestety nie każde ma. Dlaczego tak ważna jest jakość wykonania?

Tak, tak, wszyscy wiemy, że colostrum „wykonane” jest przez krowy, w czym więc tkwi sedno? A no moi mili, w sposobie pobierania, przetwarzania i przechowywania. Przede wszystkim:
– bardzo ważne jest, by siara pobrana została do 12h po ockrowaieleniu, w późniejszym czasie znacznie traci na wartości

– wszelka pasteryzacja, a więc podgrzewanie, również umniejsza właściwości
– konserwanty, słodziki i barwniki dodane do młodziwa powodują, że nie jest już to środek naturalny

Co wyróżnia Colostrum LR?
– pobierane w pierwszych 12h od narodzin małej krówki
– głęboko mrożone
– bez konserwantów, barwników, słodzików; czysty płyn okołoporodowy
– certyfikowany przez  SGS Institut Fresenius GmbH

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *